Skip to main content

Moerbeko Vleeshandel

Bedrijf

Vee- en vleeshandel Moerbeko NV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in runds-, kalfs- en lamsvlees. Wij bewerken vlees in de door de klant gewenste snit en leveren dit met onze eigen bezorgservice. Het familiebedrijf wordt geleid door Jan Deolet , zijn echtgenote Greta Van Vooren en zoon Kristof.

Jan legt zich o.a. toe op de aankoop van de levende runderen ten behoeve van de verkoop. Wekelijks bezoekt hij de belangrijkste veemarkten in België. Door een goede inschatting te maken van onder meer de gezondheid en het vetpercentage van het rund, tracht hij de bestpassende runderen uit te zoeken. Daarnaast werkt hij in nauw contact samen met enkele aankopers, die ons wekelijks voorzien van luxe lammeren, zowel uit Nederland als Groot-Brittanië.

Zoon Kristof staat hoofdzakelijk mee aan het roer van het familiebedrijf als verkoper. In samenwerking met vader Jan, is hij verantwoordelijk voor de afzet en logistiek van de geslachte producten, en zorgt hij ervoor dat we kunnen voldoen aan de vraag van de klant. Door dagelijks aan het hoofd te staan van een vast, vakbekwaam team zijn wij uitgegroeid tot het huidige flexibele bedrijf.

Moerbeko NV beschikt over een erkenning voor het versnijden van vers vlees onder het nummer F94. Kwaliteit wordt steeds hoog in het vaandel gedragen. Daarom voldoen wij aan de strenge normen inzake hygiëne en voedselveiligheid. Er wordt gewerkt volgens het HACCP-systeem, het traceringssysteem is volledig geïnformatiseerd.

Ons cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit slagers, supermarkten en vleesgroothandels, zowel nationaal als internationaal. Zo hebben wij onze weg gevonden naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. Om dit in goede banen te laten leiden, werken in wij nauw contact samen met enkel vaste transportfirma’s.

Moerbeko NV heeft een breed assortiment aan producten. Alle denkbare producten van rund-, kalf- en lamsvlees zijn leverbaar.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer informatie over de diversiteit aan onze producten. Wij zullen zo goed mogelijk al Uw vragen trachten te beantwoorden. Voor onze bestellingen geldt: ’s avonds vóór 16u00 geplaatst, de volgende dag geleverd.

Geschiedenis

Moerbeko  NV werd in 1985 opgericht als éénmanszaak door Jan Deolet, die samen met zijn echtgenote Greta in een bescheiden snijplaats van het Gentse stedelijke slachthuis handel begon te doen in lammeren. Wat begon met het verkopen van enkele lamskarkassen groeide al snel uit tot een goeddraaiend familiebedrijf. Een klantgerichte aanpak en een uitgesproken kwaliteit resulteerde al snel tot plaatsgebrek. Een verhuis naar een eigen nabij gelegen pand werd onvermijdelijk.

Als zoon van veehandelaar, ging Jan Deolet’s passie verder dan enkel lamsvlees, en viel de beslissing al snel om zich ook te verdiepen in de wereld van rund- en kalfsvlees.

Dankzij de sterke vertrouwensband die door de jaren heen met de klanten werd opgebouwd, en de verzorgde kwaliteitsproducten, slaagden Jan en zijn echtgenote erin om zich te plaatsen als vooraanstaande leverancier van rund- en kalfsvleesproducten. Zowel in lams-, rund- en kalfsvlees werd Moerbeko NV Of Deolet al snel een begrip.

Door de groeiende vraag naar luxe rundvlees, viel in 1995 de beslissing tot de aankoop van een eigen veebedrijf gelegen te Moerbeke-Waas.

De vee- en vleeshandel is zoon Kristof van kinds af aan met de paplepel ingegoten. Net zoals bij Jan is de passie voor vee en vlees reeds lange tijd merkbaar. Na het volgen van een slagersopleiding, besluit Kristof om het team te vervolledigen en zo in de voetsporen van zijn vader Jan te treden. Met het oog op de volgende generatie en de continuïteit in de bedrijfsgroei, volgde er in 2008 opnieuw een verhuis naar een modernere en grotere locatie, aanpalend aan het slachthuis van Flanders Meat Group te Zele.